Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Úterý, září 09, 2008

hororový turnaj se špatným koncem

Ještě než jsme v pátek odjeli na turnaj, sešli jsme se ve čtvrtek v čajovně. No, tedy nejdříve zavolal Honza, že onemocněl a na turnaj nemůže jet. Takže první špatná zpráva, pak mě Milan dvakrát lehce porazil, potřetí jsem už sice vyhrál, ale stejně jsem začal pochybovat o své formě. Lenička zahrála s Davidem, tentokrát bez handicapů a nějak mu to moc pozabíjela, takto se nábor nedělá :-)
V pátek jsme tedy vyrazili jenom já s Leničkou. Cesta byla naprosto šílená, takže jsme přijeli jen taktak ke konci registrace. Pozdravili jsme se s kamarády, a pak to začalo. Pro mě přímo hororový začátek. V prvním kole s nějakým mlaďochem jsem hodně nešikovně zabíjel roh, který se asi dal zabít a tak jsem měl o 9,5 míň. Ve druhém kole si Haloran budoval větší území a tak jsem měl šanci přes zabití velké skupiny, což se mi skoro podařilo; bohužel jenom to skoro, takže jsem vzdal. Ve třetím kole hodně opatrné boje, soupeř mi nedal šanci cokoli zabíjet, sice ani mě nic nezabil, ale měl o 6,5 bodu víc. Takže po třech kolech hrozivá bilance 0:3 a vědomí, že neumím zabíjet skupiny.
Naopak Lenička hrála přímo neuvěřitelně, kosila soupeře, zabíjela jejich skupinky jak na běžícím pásu a sbírala body, že po čtvrtém kole měla 4 výhry.
Jak jsem propadal v turnajovém pořadí, tak ve třetím kole jsem konečně vyhrál - s Blankou, naší známou od Kolína, která k nám do Pardubic kdysi párkrát zajela hrát. Jak potom přiznala Lence, měla ze mě strach a podle toho hrála trochu ustrašeně; kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby hrála uvolněněji. No nic, po sobotě jsem měl bilanci 1:3.
Ještě hůř na tom byl Tukan, měl 0:4 a šla na něj trudomyslnost a vážně uvažoval, že v neděli už hrát nebude.
To kamarádi z Brna ukazovali svoji sílu: Haloran, Darigaz i Malachai to měli 3:1 a stále měli naději na 5 výher.
V neděli už mi tedy skoro o nic nešlo, zatímco Lenička měla alespoň jednou zabodovat a sáhnout si na cenu.
Já měl v pátém kole paní z Holandska a brzy bylo rozhodnuto, nechala tam velkou hromadu kamenů s prázdným trojúhelníkem kus od rohu, takže bylo vymalováno, tak obrovský roh nemohla bodově dohnat, i když se snažila a zapisovala si partii, zatímco já si to doblical než jsem jí zabil ještě jednu skupinku (no, teda mohla mi neodpovědět na ko hrozbu a nechat mi to ko a oživila by to, ale už to fakt nemělo cenu) a vzdala. V šestém kole jsme k tomu oba přistoupili trochu lehkomyslně, hrozně jsem zariskoval (myslím, že i dost nesmyslně), soupeř to ale kupodivu nezabil a naopak se nechal zabít sám a psychicky to nevydržel a vzdal, ačkoli mi reálně mohl zabít moji slaboučkou skupinu obklopenou jeho zdmi a bodově by to dotáhnul. Ale nezkusil, takže jsem skončil 3:3, to nevypadá nijak hrozně, ale co si budeme nalhávat, doufal jsem na víc.
Lenička v pátém kole prohrála a čekalo jí šesté napínavé kolo, kde jí los přisoudil nejlepší 20k s bilancí 5:0, takže nic moc. Podle komentářů, které jsem slyšel a co jsem viděl, tak zprvu soupeř hodně vedl, ale pak si nechal rozpojit skupiny a některé z nich zabít, Lenička si už myslela, že vyhrává, ale podle mě to vypadalo hodně vyrovnaně. A taky bylo, ale o 6,5 prohrála, a co jsme jí mohli ještě naštvat, měla tam nebezpečný útok, který asi fungoval, ale nezkusila to, přitom za pokus by nic nedala. Takže skončila 4:2 a mohli jsme jet domů.
Tukan se v neděli oklepal a dvakrát vyhrál (2:4).
Z Brňáků v neděli obě hry vyhrál jen Haloran a dosáhl na cenu (a kvůli němu museli kluci čekat na vyhlášení), Darigaz vyhrál jen jednou a Malachaiovi se nevedlo vůbec.
Na konec bych radši upřesnil, že turnaj byl moc pěkný, užili jsme si i dost legrace a ten nadpis se v nadsázce vztahuje převážně k mým (a Lenčiným) výsledkům.
Už ze seznamu přihlášených favoritů bylo zřejmé, že naši nejlepší to budou mít těžké, takže když v posledním kole Ondřej Šilt porazil Catalina Taranu, odsunul ho až na 4. místo a sám obsadil 3. místo, je snad úspěch. Vítězem se stal Hong Seul-ki (stejně jako v Pardubicích - jako to ti Korejci dělají, že jsou tak dobří?), druhý byl Pal Balogh.
komentář Leničky: http://lenicky-zahradka.blog.cz/0809/pandanet-go-turnaj-brno

Komentáře: 0

Přidat komentář

<< Home