Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Čtvrtek, únor 04, 2010

Dějí se tu podezřelé věci

Už minulý týden jsme zpozorovali, že Peta, ačkoli na KGS poslední dobou vůbec nehraje, tak se v hraní nebývale zlepšuje. V úterý jsme zopakovali miniturnájek s výsledky: Luboš (b) vs. Honza (č): b res., Peta (b) vs. Honza (č): b res. a Peta (b) vs. Luboš (č): č+2 (ovšem podle Petových pravidel, podle normálních pravidel by to samozřejmě bylo b+4,5). Pak si ještě před zavřením hracího místa zahráli Peta s Honzou rychlou bleskovku, kterou Peta po 5 minutách a velké ztrátě vzdal a konečně i ten večer vyhrály černé kameny.
Nový Luboš nemohl v úterý přijít, tak jsme se s Honzou domluvili, že přijdeme i ve středu, Lenička napsala i Davidovi (sakeus) a tak jsme se tam sešli v nebývalém počtu. Nejdříve nový Luboš dvakrát porazil Davida na 13x13 a starší Luboš také dvakrát porazil Honzu (ale žádná růžová procházka to nebyla, obě hry jsem v určité fázi chtěl vzdávat - v první jsem mu obklíčil a zabil skupinu, ale byl tam jeden zádrhel, že to obklíčení šlo střihnout, osvobodit a zajmout, ve druhé jsme si to otočili, obklíčil on a prostříhnul a osvobodil jsem se já – v obou případech šlo o skupiny za nejméně 50 bodů a vzdávací úmysly jsem samozřejmě měl po, resp. před stříhnutím a osvobozením). Pak si zahrál Honza s Davidem (výsledek nevím, ani jaký handicap hráli, pochytil jsem jenom, že přitom pohovořili o hodně anime filmech či seriálech) a Lenička hrála s novým Lubošem na 13x13. Nakonec jsme ještě zkusili rychlé polorengo, ve kterém Lubošové (č) porazili Leničku (b) při H3.
Nakonec se tam objevil ještě nějaký další zájemce o hraní, má trošku problém s tím, že v úterý ani čtvrtek asi nemůže, měl by se zkontaktovat s Leničkou na FB, takže se nám tu ti noví potencionální hráči podezřele množí a snad si je musíme někam psát, abychom se v tom vyznali.
Horší zprávou je, že nový Luboš je z Hradce, takže jestli si tam založí tamní „klub“, tak by asi návštěvy u nás omezil. Ale už jsme ho snad nalákali, že pojede na turnaj do Blanska – ano, ano, už se zase blíží turnaj, který pravidelně obsazujeme a (až na loňskou výjimku) skoro vyhráváme, tak doufám, že tentokrát postavíme silné družstvo a konečně to vyhrajeme doopravdy. A když ne, tak si snad alespoň dobře zahrajeme. Nepřijedou nějaké posily ze zahraničí? Vyzývám všechny naše hráče, aby se zmobilizovali a přijeli reprezentovat!

Komentáře: 1

Anonymous Anonymní napsal...

Hodně zdaru Goisti pardubičtí na slavném turnaje blanenském :). At je hodně legrace.

1:11 odp.  

Přidat komentář

<< Home