Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Čtvrtek, leden 14, 2010

nové hry i goista

Nedaří se plnit novoroční předsevzetí. Zatímco na svůj web Lenička napsala několik článků, tady musím opět napsat já.
Minulý týden jsme se v úterý seši s Péťou a sehráli 2 hry. Hlavně ta první byla velmi zajímavá a bojovná. Stále jsem se snažil něco zabít a nedařilo se mi to, poprvé, poruhé, potřetí, vždycky mi něco sebral a ožil nebo se propojil, neměl jsem žádné území, ale zbývala mi poslení šance na jeho poslední skupinu, která ještě definitivně nežila; a povedlo se, takže asi o 15 jsem vyhrál, ale byl to těžký boj. Druhá už byla v pohodě, to Péťa neuspěl s invazí a po velké ztrátě vzdal.
O víkendu jsme na KGS viděli Honzu a doluvili se, že v úter půjdeme hrát, takže před sedmou se v čajovně sešli Honza a Lenka a hráli H2, který černá po několika ztrátách vzdala. Pak zahráli H4 a to už bylo jiné kafe, tedy spíše čaj, když se tam scházíme, Lenička slavně vyhrála asi o 30. Přišel jsem i já a pozoroval to. Pak jsme sehráli s Honzou zajímavou hru, kdy stále někam útočil, ale mě se přitom dařilo vybudovat více území.
Seznámili jsme se také s novým zájemcem Lubošem, ale bohužel měl v čajovně zrovna šichtu, takže si pouze nakonec zahrál na 13 s Leničkou. Příště se domluvíme, aby měl volno a dáme se do hraní.

Komentáře: 0

Přidat komentář

<< Home