Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Pátek, listopad 16, 2007

čtvrteční boje

Tento týden jsme se sešli ve čtvrtek a v hojné sestavě.
První (a skoro domácí) byl v čajovně Milan, pak jsem přišel já a v zápětí i Honza. Nejdřív si zahráli Milan a Honza s H4, kde si toho černý nechal příliš mnoho vzít a tak Milan zvítězil o hodně. Pak jsme vyzkoušeli rengo, abychom nemuseli hrát s handicapy, takže Honza+Luboš (b) vs. Milan (č), kde černý začal na tangen a pro kluky ta hra byla moc divoká, bohužel bílý nedodržel správnou útočnou taktiku a vzdal. Mezitím přišel Peta, tak jsme pak spolu hned začali hrát a nevím přesně, jak dál kluci hráli, ani jak hráli když přišla Lenička.
S Petou jsem tentokrát vsadil na moment překvapení a povedlo se. V první hře jsem vylosoval černé a začal na tangen, což Petu tak vyvedlo z míry, že při boji o třetí roh udělal hodně velkou chybu, ale ještě to nebylo rozhodnuté, pak po chvíli si zase nechal vztí něco docela důležitého a vzdal. Druhou hru začal s černými Peta a byla normálnější, protože jsme začali klasicky v rohách, na průběh si moc nepamatuju, jenom to, že to bylo hodně vyrovnané a nakonec jsem měl štěstí , o pár bodů víc a ještě komi. Jak jsme hráli rychle, tak jsme stihli ještě třetí hru, kde jsem začal s černými opět netradičně na 6x8 a bílý měl opět problémy se s černého útočením vyrovnat, už jsme se blížili ke konci, vypadalo to, že černý má více území a když se mu ještě podařilo zabít jednu z bílých skupi (a byla hodně velká), tak bílý vzdal. Bylo to zajímavé, vyzkoušel jsem nový přístup a docela zafungoval.
Pak jsme se ještě podívali, že ke konci hrála Lenička s bílými kameny s Honzou a černý zajal hodně velký roh a vyhrál o 34. Lenička říkala, že to byla jejich druhá hra a první taky vyhrál Honza o 20. Předtím snad ještě hrál zase Milan s Honzou s H4 a opět vyhrál bílý, ale už to nebylo tak drtivé.

Komentáře: 0

Přidat komentář

<< Home