Go Klub Pardubice

Klub, kde je možné si zahrát Go. Pravidelná setkání - každé úterý od 17,30 hodin v Dobré čajovně :)

Středa, březen 11, 2009

a najednou záplava příspěvků

Radši napíšu reportáž, dokud mám všechno v paměti, tolik příspěvků během týdne jsme tu už dlouho neměli.
Včera jsme se sešli po 6 hodině v čajovně s Petou a hned jsme se dali do hraní. Peta vyhrál losování a začal s černými, nepodvedlo se mi nic zabít jeho utíkající skupinku, ba naopak on zabil část mojí, takže se nedalo nic dělat než vzdát. Ve druhé hře jsem měl černé já a už se mi podařilo vyvinout správný tlak a některé bílé skupinky neodolaly a umřely, takže bílý zase vzdal, ale tentokrát už to byl ten správný :-). Třetí hru jsem měl zase bílé, hodně drsně jsem ožil v zárodku černého moya a honil rozdělené černé kameny bez základny po gobanu, sice nic černého neumřelo, ale naštěstí ani bílého a při počítání měl asi o 20 víc bílý.
Mezitím přišla Lenička a pak až do konce hracího večera porážela Petu. Nejdříve dvakrát s H4 a potřetí i s H3. Jo, to je zlepšení. První hru jsem sledoval a bylo to docela zábavné, jak ke konci hráli velké ko o život černé skupinky, které sice bílý vyhrál, ale měl počkat ještě o další hrozbu dále, protože černá mu zase na oplátku vyloupila kus jiné bílé skupinky, jejíž zbyteček v rohu také jen s obtížemi přežil.
Další už jsem neviděl, protože k údivu všech zúčastněných se objevil Milan a chystal se ke hraní. Já tedy tolik překvapený nebyl, protože jsem ho potkal po obědě a říkal mi, že přijde, ale stejně je to událost. A protože Peta hrál s Leničkou, tak s Milanem jsem zahrál dvakrát já. On hned šáhnul po krabičce s černými kameny a nepustil se jich. V první hře jsem zase začal hodně odvážně v zárodku černého moya a také se ho podařilo zničit a když s blížící se koncovkou černý stale neměl pořádné území, zatímco bílý měl, tak černý vzdal. Druhou hru rozehrál bílý hodně špatně, po 5 tahu měl černý o moc lepší pozici, ale bílý zabojoval a dostal se do vedení asi o 10 až 15 (zkusili jsme to dopočítat a vyšlo to o 12). Jenomže v koncovce nechtěl bílý přemýšlet o posledním podivném tahu černého a dvakrát (každý z těch dvou to mohl vyřešit) zbytečně špatně odpověděl a tím přišel asi tak o 20 kamenů, takže vzdal. Poučení pro příště -> přemýšlet a nepodceňovat, že to nějak dopadne – tentokrát taky dopadlo :-(.
To platí pro všechny, ale kdo se tím vždy řídíme, že?
Lenička ještě všem ukázala dopis, který nám přišel domů. Byl z Polska a hádejte, co psali. On to tedy ani tak nebyl dopis ve smyslu psaní, spíše to bylo oznámení. Že prý jakýsi pán žijící na Islandu se bude ženit s nějakou paní z Polska. To jsou novinky, co?

Komentáře: 0

Přidat komentář

<< Home